Unni the Writeress: 30 Day Song-And-Writing Challenge vol. 4-6

Hello again, the lemony children of the world!

Here are the next three texts I wrote for the aforementioned 30 day challenge. I translated two from Finnish into English, but the third I just left as is. The reason being that the idea was to translate two letters between two fictional American drag queens very literally into Finnish, with all the lingo and in jokes I could think of. The whole gag is that things like ”all T, all shade” and ”meaty tuck” sound really silly in Finnish. So translating that back into ’murican doesn’t have much point, and isn’t all that funny.

My apologies to anyone who waited for story number 6 with bated breath and can’t read it because of a language barrier as thick as tits.

 

30 Day Song and Writing Challenge, vol. 4-6

 

4. A Song That Reminds You Of Someone You’d Rather Forget

Maarit – Ei Vaadi Paljon Vain Kaiken

 

Shut up bitch

Bitch you don’t know

Know you are wrong

Wrong on every subject

Subject you don’t even stick to

Stick to your opinion for even a day

Day changes and so does your mind

Mind yourself, and no-one else

Else you be center of the universe

The universe doesn’t spin around you

You are not a ruler or authority

Authority is something you earn

”Earn” means to ”have responsibility”

Responsibility for the things you do

Do, please, admit

Admit you don’t know any better

Better than everyone else in the world

The world doesn’t end if you’re sorry

Sorry for telling you this honestly

Honestly, I’m not perfect either

Either shut up or own up, bitch.

 

Ole hiljaa ämmä

Ämmä mistään mitään tiedä

Tiedä että olet väärässä

Väärässä joka aiheesta

Aiheesta jossa et edes pysy

Pysy mielipiteessäsi edes päivä

Päivä vaihtuu ja mielesi muuttuu

Muuttuu kuin nyt tänään sopii

Sopii sinulle ja vitut muista

Muista ettet ole maailman napa

Napa tai valtias tai auktoriteetti

Auktoriteetti kuuluisi ansaita

Ansaita tarkoittaa ”kantaa vastuuta”

Vastuuta siitä mitä sanoo ja tekee

Tekee sinullekin hyvää myöntää

Myöntää ettet tiedä paremmin

Paremmin kuin koko muu maailma

Maailma ei kaadu jos pyydät anteeksi

Anteeksi vaan jos puhun totta

Totta, en minäkään virheetön ole

Ole jo hiljaa, ärsy ämmä.

 

5. A Song That Needs To Be Played Loud

Garbage – I Think I’m Paranoid

Dig Deep, it is there. The outfit changes to another, then to a third. Does this work? Does the monster rise from the abyss, dripping with enough sex and plastic melancholy? Umm, it’s adequate, you can turn beauty into rawness and the raw to ripen with make up if need be. It is born in the mirror, between black and pale, with effort and agony. And here she is, my tragedienne, my muse, my sweet Lolita with mature instincts. What a sensation I’ll be, their enraptured gasps are the air I breathe! I’m stroking the ensemble up and down, worshipping the creature I created. What a pity you’re not immortal, but tomorrow is a new night and new beasts wait to be unleashed.

Kaiva Syvältä, kyllä se on siellä. Asu vaihtuu toiseen ja kolmanteen. Toimiiko tämä? Nouseeko hirviö syvyyksistä, tippuen sopivasti seksiä ja muovista melankoliaa? Hmm, menettelee, meikkaamalla saa sievästä raakaa ja raa’asta raikkaan jos tarvitsee. Peilissä se syntyy, mustan ja kalpean välissä, tuskalla ja vaivalla. Ja siellä hän on, oma tragedienneni, inspiraationi, suloinen Lolitani aikuisen naisen vaistoilla. Mikä sensaatio tulen olemaan, heidän ihastuneet huokauksensa ovat happi jota hengitän! Hivelen vielä kokonaisuuden ylös ja alas, palvoen sormillani olentoa jonka loin. Mikä sääli ettet ole ikuinen, mutta huomenna on uusi yö ja uudet pedot odottavat vuoroaan.

 

  1. A Song That Makes You Want To Dance

Todrick Hall feat. RuPaul – Low

Hei Kuningatar!

Halusin lähestyä kirjeitse, koska en voi jättää huomiotta sitä miten viette keikkani. Olen nähnyt miten heiluttelette takarullianne ja tunnette kauranne jokaisella klubilla joka päästää teidän sisään. En vastusta työhevoskuningatarta, mutta teidän olisi syytä opetella lyömään mukinne ensin. Etupitsinne voi kellottaa takariviltä asti, eikä kukaan varsinaisesti tukehdu ylellisyyksiisi. Olen väsynyt menettämään palvelurahojani rikkinäiselle räkäpaakulle.

Terveisin, Se Kuningatar Jolle Olet Keikan Velkaa

Tervehdys Narttu!

Vastauksena kirjeeseenne, opettele tavaamaan ennen kuin alat lukea. Älä tule minulle, varjoisa narttu! Tiedätte varsin hyvin että olen hurjempi kuin te, tarjoilen puhdasta kalaista juustokakkua illasta iltaan. Voitte viedä sotkuisen leiriesityksenne toiselle lavalle, minulla on liian kiire surmata talo alas! Kaikki tee, kaikki varjo, pitäkää lihaisa piilonne poissa minun asioistani.

Terveisin, Se Narttu Joka Ei Pelaa Näitä Pelejä

 

Thank You For Reading!

Love & Happy Thoughts,

Unni the Writeress



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *